ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Περισσότερα για τις υπηρεσίες μας

Σε ποιούς απευθύνονται
Τι παρέχεται

Λογοθεραπεία

Το παιδί ξεδιπλώνει τις γλωσσικές ικανότητές του με το χρόνο. Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα έχει το δικό του ρυθμό. Τα στάδια ανάπτυξης που περιγράφονται, βασίζονται στο μέσο όρο. Μην ανησυχείτε εάν το μωρό σας αποκλίνει από αυτόν το μέσο όρο. Εάν όμως παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό στην ανάπτυξή του, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο η τον αναπτυξιολόγο σας.

Οι διαταραχές όπου πιθανόν αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι: γλωσσική καθυστέρηση, διαταραχή στην έκφραση ή/ και αντίληψη της γλώσσας, ειδική γλωσσική διαταραχή, αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός), αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, δυσπραξία, στοματοκινητικές ανωμαλίες, διαταραχές φώνησης, τραυλισμός, ταχυλαλία, μαθησιακές – συμπεριφορικές – κοινωνικές δυσκολίες.

Για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας για μια λογοθεραπευτική αξιολόγηση των δεξιοτήτων του παιδιού με σκοπό να διαμορφώσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης για την αποκατάσταση των οποιονδήποτε δυσκολιών του.

Υπάρχουν πολλές ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ενήλικου ατόμου να επικοινωνήσει.

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όγκος στον εγκέφαλο ή ακόμα και μια εκφυλιστική πάθηση όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Πάρκινσον, η άνοια και το Αλτσχάιμερ, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία επικοινωνίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι αυτές οι παθήσεις επηρεάζουν ένα μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία της ομιλίας και της γλώσσας σε συνδυασμό με τα κινητικά νεύρα που συνδέουν τους μυς της ομιλίας. Μπορεί ακόμη να αντιμετωπίζετε μία από τις κάτωθι διαταραχές όπως αφασία, δυσαρθρία, δυσπραξία, δυσφωνία, τραυλισμός ή ορθοφωνία.

Στο κέντρο μας παρέχετε αξιολόγηση των ικανοτήτων επικοινωνίας, ομιλίας, γνωστικής και γλωσσικής ανταπόκρισης και σχεδιάζεται ειδικά διαμορφωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις επικοινωνιακές ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

Επικοινωνηστε μαζι μασ

Συμπληρώστε τη φόρμα για να μάθετε περισσότερα