ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κατερίνα Φέρκου είναι επαγγελματίας λογοπαθολόγος – λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών το 2011, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολυετή εμπειρία πλέον στον χώρο. Διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Πατρών – Λευκωσίας και επιπλέον ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στην “ Προηγμένη Τεχνολογική Αποκατάσταση με κατεύθυνση τα Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας” της Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόσθετες μετεκπαιδεύσεις στο Lessius University του Βελγίου στον τομέα της Λογοθεραπείας, της ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, των Εξειδικευμένων και εξειδικευμένων θεμάτων Λογοπαθολογίας στο Καποδιστριακό και Επικοινωνια και Επικοινωνιακές Δεξιότητες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην Πρώιμη Παρέμβαση και έχει παρακολουθήσει πλήθος πιστοποιημένων σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων σε μεθόδους αποκατάστασης όπως τη “ΗANEN” (διεθνής πιστοποίηση στην πρώιμη παρέμβαση παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές και καθυστέρηση ομιλίας) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Μοντέλο SCERTS (Social Communication Emotional Regulation Transactional Support), το Αγγλικό μοντέλο PACT (PEDIATRIC AUTISM COMMUNICATION THERAPY), το Αμερικάνικο αναπτυξιακό μοντέλο “PLAY PROJECT”, τη μέθοδο “Melodic Based Communication Therapy” (MBCT) , τη μέθοδο ΔΑ.Φ.Ν.Η (πρώιμη παρέμβαση) και τη “Πρώιμη Παρέμβαση & Συμβουλευτική” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Επιπρόσθετα, κατέχει πιστοποιήσεις σε μεθόδους όπως Εντατική Αλληλεπίδραση, PECS, MAKATON, TEACCH, παιγνιοθεραπεία, αναπτυξιακό παιχνίδι, σίτιση, συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας και γνωστικής ενδυνάμωσης. Διαθέτει πιστοποίηση Braille και τριετής γνώση Νοηματικής γλώσσας. Πραγματοποιεί προγράμματα γονεϊκής καθοδήγησης/επικοινωνιακής πρώιμης εκπαίδευσης καθώς και Εποπτικές Συναντήσεις με Θεραπευτές.

Κατέχει συγγραφικό κεφάλαιο σε τόμο συλλογικού επιστημονικού βιβλίου της ΄΄Διαφοροποιημένης Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή΄΄ καθώς επίσης αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στα Special Olympics, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στην ICC και συνεχίζει την αμέριστη υποστήριξη σε τοπικές ΜΚΟ. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).
Έχει εργαστεί σε περιοχές της Αττικής όπως Αθήνα, Πειραιά και Σαλαμίνα όπου και κατοικεί μόνιμα. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διεπιστημονική συνεργασία με ειδικότητες ιατρών και θεραπευτών σε πλαίσια όπως: εξειδικευμένο κέντρο φωνής σε συνεργασία με ΩΡΛ, παιδιατρικά κέντρα ειδικών θεραπειών, σύλλογοι ΑΜΕΑ παιδιών και ενηλίκων, ειδικά σχολεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στα ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας) ενώ αναλαμβάνει ιδιωτικά περιστατικά και εποπτείες νέων συναδέλφων. Το 2021 δημιούργησε την ΄΄ΟΑΣΗ ΛΟΓΟΥ΄΄- Κέντρο Λογοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, με έδρα την Σαλαμίνα. Συνεχίζει παράλληλα να επιμορφώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και εξειδικεύσεις σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας με σκοπό την βέλτιστη εξέλιξη στον επιστημονικό της χώρο.