ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Φέρκου είναι επαγγελματίας λογοπαθολόγος – λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολυετή εμπειρία στον χώρο. Διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Πατρών – Λευκωσίας και επιπλέον ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στην “Έργασπιρομετρία, Άσκηση και Προηγμένη Τεχνολογική Αποκατάσταση” της Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόσθετες μετεκπαιδεύσεις στο Lessius University του Βελγίου στον τομέα της Λογοθεραπείας, της ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εξειδικευμένων θεμάτων Λογοπαθολογίας και της μεθόδου Hanen (διεθνής πιστοποίηση στην πρώιμη παρέμβαση παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές και καθυστέρηση ομιλίας).

Διαθέτει πιστοποίηση Braille, SCERTS Model και τριετής γνώση Νοηματικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος πιστοποιημένων σεμιναρίων και επιμορφώσεων στην ειδική αγωγή αλλά και σε μεθόδους αποκατάστασης όπως ΔΑ.Φ.Ν.Η (πρώιμη παρέμβαση), Pecs, Makaton, Teacch, παιγνιοθεραπεία, τραυλισμό, φωνή, μαθησιακών δυσκολιών, συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας, επικοινωνιακών δεξιοτήτων, γνωστικής ενδυνάμωσης.

 

Κατέχει συγγραφικό κεφάλαιο σε τόμο συλλογικού επιστημονικού βιβλίου της ΄΄Διαφοροποιημένης Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή΄΄ καθώς επίσης αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στα Special Olympics, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στην ICC και συνεχίζει την αμέριστη υποστήριξη σε τοπικές ΜΚΟ. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ελλάδος, της ΕΕΠΕΚ και της ΕΕΕΥΤ.

Έχει εργαστεί σε περιοχές της Αττικής όπως Αθήνα, Πειραιά και Σαλαμίνα όπου και κατοικεί μόνιμα. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διεπιστημονική συνεργασία με ειδικότητες ιατρών και θεραπευτών σε πλαίσια όπως: εξειδικευμένο κέντρο φωνής σε συνεργασία με ΩΡΛ, παιδιατρικά κέντρα ειδικών θεραπειών, σύλλογοι ΑΜΕΑ παιδιών και ενηλίκων, ειδικά σχολεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στα ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας) ενώ αναλαμβάνει ιδιωτικά περιστατικά και εποπτείες νέων συναδέλφων. Το 2021 δημιούργησε την ΄΄ΟΑΣΗ ΛΟΓΟΥ΄΄- Κέντρο Λογοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, με έδρα την Σαλαμίνα. Συνεχίζει παράλληλα να επιμορφώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και εξειδικεύσεις σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας με σκοπό την βέλτιστη εξέλιξη στον επιστημονικό της χώρο.